Ebook z pomysłami na strączki
Ebook “Gotuj strączki”
to praktyczny poradnik i e-book kulinarny w jednym! Znajdziesz w nim sprawdzone informacje dotyczące gotowania i jedzenia strączków oraz 60 przepisów na pyszne i zdrowe posiłki, dzięki którym ograniczysz spożycie mięsa, zadbasz o zdrowie i środowisko.
Ebook “Gotuj strączki”
Ten ebook stworzyłyśmy dla osób, które:
Chcą jeść więcej strączków, ale nie wiedzą jak je przygotować
Chcą włączyć strączki do diety, ale obawiają się wzdęć i bólu brzucha
Chcą ograniczyć jedzenie mięsa i jeść więcej posiłków roślinnych
Nie mają pomysłu na wykorzystanie soczewicy, ciecierzycy, tofu i fasoli
Chcą zadbać o środowisko ograniczając mięso
Nie mają pomysłów na bezmięsne posiłki
Chcą odżywiać się zdrowo, ale nie chcą rezygnować z pysznego jedzenia
Chcą żywieniem wesprzeć swoje zdrowie
Chcą zadbać o swoją mikoriobiotę
W tym e-booku rozwiewamy wszystkie wątpliwości dotyczące wpływu spożycia strączków na zdrowie, obalamy popularne mity i przekazujemy porady dotyczące włączania ich do diety, tak aby uniknąć wzdęć.
Dlaczego powstał Ebook “Gotuj strączki”?
Dlaczego stworzyłyśmy tego e-booka?
Wiemy, jak dużą moc mają strączki w kontekście profilaktyki zdrowotnej i jak duży potencjał smakowy w nich tkwi, jeśli są odpowiednio przygotowane. Mimo, że badania jasno mówią, że uwzględnienie w swojej diecie strączków pozwala zapobiegać wielu chorobom m.in. nowotworom, otyłości, chorobom układu krążenia, czy cukrzycy typu 2, to ich spożycie wciąż jest bardzo małe. Postanowiłyśmy to zmienić!
Mamy misję, aby jak najwięcej osób gotowało pyszne posiłki z wykorzystaniem roślin strączkowych – bez obaw o ból brzucha. Zebrałyśmy nasze ulubione przepisy, żeby zaoszczędzić Twój czas na szukanie sprawdzonych pomysłów na wykorzystanie strączków.
Wiemy, że początki mogą być trudne, bo same nie zakochałyśmy się w strączkach od razu. Nie wiedziałyśmy co z nich przygotować, jak je prawidłowo gotować i również miałyśmy obawy przed wzdęciami. Dzisiaj obie nie wyobrażamy sobie bez nich naszej codziennej diety, a bóle brzucha są przeszłością. Jednak ta miłość rozwijała się przez lata eksperymentowania i popełniania błędów, których Tobie chcemy oszczędzić.
Co zawiera Ebook “Gotuj strączki”?
Czego dowiesz się z tego ebooka:
Dlaczego warto jeść strączki - co mówią badania naukowe?
Wpływ strączków na sytość, masę ciała, mikrobiom, insulinowrażliwość, prewencja cukrzycy typu II, nowotworów, zdrowia sercowo - naczyniowe,
Czym właściwie są rośliny strączkowe?
Co cennego zawierają strączki i dlaczego warto włączyć je do swojej diety?
Czy strączki są dobrą alternatywą dla mięsa?
Czym charakteryzują się soczewica, ciecierzyca, fasola, soja i groch
Jakich strączków nie kupować?
Jak przechowywać strączki?
Jak prawidłowo przygotować strączki przed spożyciem?
Jak gotować strączki - dokładna instrukcja
Jak przyspieszyć gotowanie strączków?
Jak wprowadzać strączki do diety, żeby uniknąć nieprzyjemnych dolegliwości – wzdęć, gazów, bólów brzucha?
Czy można jeść strączki z puszki?
Poznasz odpowiedzi na pytania: Jak to możliwe że soja nie rozregulowuje gospodarki hormonalnej? Czy można jeść strączki przy chorej tarczycy? Czy strączki faktycznie są tuczące? Czy w trakcie ciąży i karmienia można jeść strączki?
ebook z przepisami fleksitariańskimi
Ebook w liczbach
Przepisów
strony praktycznego poradnika
przeanalizowanych badań naukowych
Ebook z przepisami na strączki
Zobacz jak ebook wygląda w środku
Ebook zawiera 30 najlepszych przepisów w poprzednich ebooków oraz 30 zupełnie nowych przepisów! Każdy przepis zawiera przynajmniej jeden strączek (ciecierzycę, fasolę, soczewicę, groszek lub tofu).
wszystkie przepisy mają policzone wartości odżywcze
38 przepisów wegańskich
22 przepisy wegetariańskie
Przepisy na strączki
Przepisy, które znajdziesz w e-booku
Przepisy na
Śniadania / Kolacje na słodko
Kakaowe gofry z czerwonej fasoli
Gofry z ciecierzycy z owocami
Omlet z fasoli
Idealnie puszyste słodkie placuszki z białej fasoli
Wegańskie naleśniki gryczane z roślinnym twarożkiem waniliowym
Cytrynowe leniwe z tofu
Muffiny czekoladowe z ciecierzycy
Przepisy na
Śniadania / Kolacje wytrawne
Szakszuka z fasolą
Wytrawne wegańskie gofry z białej
Zielone placuszki z groszkiem i cytrynowym jogurtem
Tortilla z guacamole, tofucznicą i pomidorową salsą
Jajka po ranczersku
Wrapy z soczewicy
Kanapki z buraczanym hummusem
Kanapki z hummusem z awokado i jajkiem w koszulce
Kanapki z pastą z białej fasoli
Kanapka z tofu i pastą orzechową
Kanapki z pastą z oliwek i tofu
Pasta z zielonej soczewicy i oliwek
Pasta z czarnej fasoli
Grzanka z serem, fasolą i piklowaną cebulą
Przepisy na
Sałatki
Sałatka z pieczoną dynią, soczewicą, fetą i piklowaną cebulką
Sałatka z ziemniakami i soczewicą
Sałatka z soczewicą, burakiem i fetą
Sałatka z zieloną soczewicą
Sałatka z ciecierzycą i komosą ryżową
Sałatka z soczewicą, warzywami i halloumi
Sałatka z batatem i wędzoną ciecierzycą
Sałatka z pieczonym kalafiorem, granatem i tahini
Buddha bowl z tofu i sosem orzechowym
Szybki bowl z kuskusem, ciecierzycą i hummusem z awokado
Przepisy na
Zupy
Marokańska zupa z soczewicą i ciecierzycą
Zupa pomidorowa z soczewicą
Krem z batata i soczewicy z imbirem oraz limonką
Krem z pieczonego kalafiora i ciecierzycy
Przepisy na
Obiady
Spaghetti z mielonym tofu
Makaron z idealnie chrupiącymi, sezamowymi sticky z tofu
Makaron z pesto z groszku
Makaron z paprykowym sosem i chrupiącą ciecierzycą
Makaron z groszkiem, ricottą i cytrynową posypką
Makaron ryżowy w sosie sojowym z tofu
Curry z groszkiem cukrowym, ciecierzycą i papryką
Curry z soczewicą, ziemniakami i kalafiorem
Dahl z soczewicy czerwonej
Smażony ryż z tofu
Tofu w sosie słodko-kwaśnym z ananasem
Gulasz z zieloną soczewicą
Gulasz grzybowy z soczewicą na puree ziemniaczanym
Fasolka po bretońsku
Chili sin carne z dynią i tofu
Quesadilla z fasolą, mango i ryżem
Quesadilla z fasolą i papryką
Tacos z colesławem z czerownej kapusty, sosem jogurtowym z kolendrą i pikantnym tofu
Domowa tortilla z hummusem, karmelizowanymi warzywami i pieczoną ciecierzycą Kebab wege
Bataty faszerowane szpinakiem, fetą i ciecierzycą
Burgery z fasoli z guacamole
Burger z soczewicy z sosem śliwkowym
Pyry z gzikiem i skwarkami z tofu
Opinie o ebooku “Gotuj strączki”
Co mówią o ebooku “Gotuj strączki”?
Pakiety ebooka o strączkach
Wybierz pakiet dla siebie
Gotuj strączki
69 79 zł
ebook “Gotuj strączki”
60 przepisów
praktyczny poradnik o strączkach
Ograniczam mięso
109 138 zł
ebook “Gotuj strączki”
60 przepisów
praktyczny poradnik o strączkach
ebook Fleksitariański
50 przepisów
przewodnik po diecie fleksitariańskiej
Tygodniowy jadłospis fleksitariański (1600, 1800, 2000 kcal)
Gotuj strączki Premium
248 zł
ebook “Gotuj strączki”
60 przepisów
praktyczny poradnik o strączkach
plakat 30×40 cm
Darmowa wysyłka plakatu
Autorki ebooka “Gotuj strączki”
Kto stworzył tego ebooka?
Justyna Świetlicka
dietetyczka, autorka książki “Dieta to nie wszystko” i twórczyni czterech ebooków z przepisami “Gotuj z radością” i współautorka e-booka “Fleksitariaskiego”. Autorka podcastu Owsiana czyli jednej z najpopularniejszych audycji o zdrowym stylu życia. Na co dzień pomaga kobietom zmieniać nawyki żywieniowe, budować pewność siebie i żyć po swojemu. Jej największą pasją jest gotowanie, podróżowanie, surfing oraz oglądanie zachodów słońca nad oceanem. Nie wyobraża sobie swojej diety bez fasoli, ciecierzycy, soczewicy i tofu.
Marta Kłopotowska
dietetyczka i trenerka personalna, autorka e-booka “Zdrowa skóra” i współautorka e-booka “Fleksitariaskiego”. Na co dzień pomaga kobietom dostosować żywienie i aktywność fizyczną do ich stylu życia. Lubi mówić o jedzeniu bez liczenia kalorii oraz aktywności bez presji na mordercze treningi, tak aby żyć zdrowo bez wyrzeczeń. Eksperymentuje w kuchni i tworzy dietetyczne przepisy bez kompromisów smakowych. Od kilku lat bazę jej diety stanowią rośliny (w tym strączki). Przetestowała tysiące różnych dań, a w e-booku “Gotuj strączki” dzieli się tymi najlepszymi. Prywatnie psia mama i straszna gaduła.
F.A.Q.
Najczęściej zadawane pytania:
Chcemy ułatwić Ci podjęcie decyzji dlatego zebrałyśmy najczęściej pojawiające się pytania. Gdybyś miała wątpliwości, których tutaj nie rozwiałyśmy, napisz do nas.
Kiedy otrzymam ebooka?
Ebooka otrzymasz na adres email podany w zamówieniu zaraz po dokonaniu płatności. Możesz zacząć gotowanie strączków od razu po zakupie.
Czy mogę rozpowszechniać przepisy zawarte w ebooku?
Ebook jest objęty prawami autorskimi, zatem nie można powielać treści w nim zawartych. Będzie nam bardzo miło, jeśli zdecydujesz się gotować z naszymi przepisami i zrobisz zdjęcie naszym posiłkom. Jednak same receptury zawarte w ebooku to nasza praca, dlatego prosimy nie kopiuj ich bez pozwolenia.
Jakiego rozmiaru jest plakat?
Plakat ma wymiar 30×40 cm i pasuje do standardowych ramek.
Kiedy otrzymam plakat?
Zamawiając pakiet “Gotuj strączki z plakatem” ebooka otrzymasz od razu po zakupie, a wysyłka plakatu przewidziana jest na 27 marca 2023.
Na jakim papierze i z jakich materiałów drukowany jest plakat?
Plakat drukowany jest na luksusowym papierze 250g/m2, składającym się w 40% z recyklingowych odpadów poużytkowych i wytwarzanym w 100% z zielonej energii. Włókna papieru układają się zawsze inaczej, dzięki temu każda praca jest inna i niepowtarzalna.
Czy plakat jest w zestawie z ramką?
Sprzedaż nie obejmuje ramki. Druk jest dostosowany do standardowych rozmiarów ramek, które w łatwy sposób dopasujesz do swojego wnętrza.
Czy plakat nie ulegnie uszkodzeniu w trakcie wysyłki?
Druki są wysyłane na płasko – w tekturowych kopertach. Gdyby plakat uległ zniszczeniu podczas transportu – prześlemy Ci nowy.
Mam inne pytania. Jak mogę się z Wami skontaktować?
Jeśli masz inne pytania, wyślij wiadomość na adres kontakt@owsiana.pl lub skorzystaj z formularza na stronie “Kontakt”.