fbpx

Czego szukasz?

Podcast

Czym jest matcha i czy warto ją pić? Paweł Łakomski

W tym odcinku rozmawiam z Pawłem Łakomskim o matchy – czyli sproszkowanej zielonej herbacie. Z tego odcinka dowiesz się czym jest matcha, jak powstaje, jakie ma właściwości, rodzaje oraz czym się kierować przy jej wyborze. Paweł opowiedział również czym różni się matcha od tradycyjnej zielonej herbaty i w jaki sposób można ją przygotować.

Podcast

Książki, które mnie poruszyły – komunikacja, relacje, natura i klimat

W tym odcinku opowiadam o książkach, które bardzo mnie poruszyły, poszerzyły horyzont i wiele nauczyły. Polecam książki dotyczące komunikacji, budowania relacji, wpływu natury na nasze życie oraz o zmianach klimatu.

Podcast

Czy gazy są normalne? Jak dbać o układ pokarmowy? Emilia Ptak

praktyki w kontekście dbania o jelita. Emilia odpowiedziała na wiele ważnych pytań – skąd wiedzieć, że nasz brzuch jest zdrowy i czy zdrowy zawsze oznacza płaski, czy istnieje idealny schemat wypróżnień oraz czy gazy są fizjologiczne.

Podcast

Jak się (nie) odchudzać w 2022 roku?

tym odcinku usłyszysz wskazówki jak się odchudzać lub nie w 2022 roku. Podpowiem Ci jakie strategie wdrożyć i od czego zacząć, żeby schudnąć z sukcesem i bez efektu jojo.

Podcast

Gdybym miała 18 lat…

W tym odcinku opowiadam o tym co zrobiłabym inaczej gdybym miała znowu 18 lat, a co zrobiłam dobrze i z czego jestem dumna. Ten odcinek dedykuje w szczególności osobom, które mają przed sobą maturę oraz studia.

Podcast

Dieta kolarza amatora – co jeść, żeby jeździć szybciej? Sylwia Maksym

W tym odcinku rozmawiam z Sylwią Maksym – dietetyczką sportową o diecie kolarza amatora. Dowiesz się z niego – co jeść zarówno w dni treningowe, jak i w te w których nie pedałujesz, aby lepiej się regenerować i poprawić wyniki sportowe. Sylwia w podcaście podzieliła się także swoim doświadczeniem z wyścigu TransAlp – czyli przeprawy z północy na południe Alp, po górskich szlakach i ścieżkach.

Podcast

Jak wspierać klimat jeśli mamy ograniczone zasoby finansowe?

W tym odcinku poruszam wraz z moją gościnią dr inż. Sylwią Łabą temat wpływu naszych wyborów żywieniowych na zmiany klimatu. Z tego odcinka dowiesz się między innymi, czy działania jednostki mają jakikolwiek sens, co warto robić, żeby codzienne wybory były trochę lepsze dla naszej planety, jak zapobiegać marnowaniu się żywności oraz czy wybieranie produktów bio i eko faktycznie jest zasadne.

Bądź na bieżąco

instagram.com/owsianapl