Dziś zapraszam cię na kolejny odcinek z gościem specjalnym. Ty razem przyjechałam do Warszawy, żeby porozmawiać z Magdaleną Hajkiewicz, psychodietetykiem oraz autorką bloga magda wiem co jem.
W tym odcinku:
- Kulisy pracy psychodietetyka.
- Jak zostać psychodietetykiem?
- Skąd się bierze zajadanie stresu?
- Sposoby na unikanie zajadania stresu.
- Dlaczego zmiany nawyków żywieniowych są takie trudne?
- Jak zmienić nawyki żywieniowe?
- Dlaczego wiele osób nadal stosuje ekstremalne diety cud?
- Jak powoli odzyskać równowagę?
Przydatne linki:
Bardzo ciekawy wywiad 😉 Jako dietetyk pracuje już od dłuższego czasu, ale każda osoba jest inna i uzyskane efekty mogą zależeć od podejścia nie tylko fizycznego, ale też mentalnego. Zdecydowałam się na podyplomówkę z psychodietetyki żeby jak najlepiej zgłębić temat. Kierunek znazałam na WSKZ, był w pełni online więc moja praca zawodowa w niczym nie kolidowała 😉 Wiedze ze studiów zaczęłam wykorzystywać już od samego początku w swojej praktyce i takie psychologiczne podeście przynosi duże efekty.