0
Bez glutenu Przepisy Słodkie Wegańskie

Kokosowa komosanka z owocami

Kocham lato! Z moich ust nigdy nie usłyszycie narzekania, że jest za gorąco. Chciałabym, żeby taka pogoda była w Polsce przez cały rok! Nie warto narzekać, trzeba sobie jakoś radzić 🙂 Zimne śniadanie z lodówki, lemoniada oraz lody. Tak można żyć! Dziś przychodzę do was z IDEALNYM śniadaniem na lato! Ugotujcie komosę dzień wcześniej, najlepiej dwie porcje na dwa dni i schowajcie do lodówki. Nie pożałujecie!

Kokosowa komosanka z owocami

(wegańska, bez glutenu)

  • 50 g komosy ryżowej
  • 100 ml mleka kokosowego
  • łyżka syropu klonowego
  • owoce do podania

Komosę ugotuj na wodzie z dodatkiem szczypty soli. Ja gotuję komosę dzień wcześniej i przechowuję w lodówce. Rano wymieszaj z mlekiem kokosowym i syropem klonowym. Latem możesz zjeść na zimno, a kiedy masz ochotę na ciepłe śniadanie podgrzej w rondelku. Przełóż do miseczki i udekoruj owocami.

Sprawdź także

  • Reply
    Ania
    6 sierpnia 2018 at 15:00

    Nigdy nie lubiłam owsianki, ale ta wygląda tak dobrze, że chyba podejdę do tego tematu jeszcze raz 😀 Super

  • Reply
    Angie
    23 sierpnia 2018 at 20:03

    Ja też kocham lato! świetna propozycja na śniadanie 😉 Robisz przepiękne zdjęcia!

  • Reply
    Monika
    27 sierpnia 2018 at 17:06

    Nie można skomentować nic pod ebookiem, więc komentuję tutaj. Czy wystawiasz faktury na ebooka? Chciałabym sobie go odliczyć, bo prowadzę działalność, która mi na to pozwala.

    • Reply
      Owsiana
      27 sierpnia 2018 at 22:16

      Tak, wystarczy wysłać prośbę na maila wraz z danymi 😉

Leave a Reply