0
Bez glutenu Przepisy Słodkie Wegańskie

Komosanka zamiast owsianki

W ramach wyzwania Codziennie Coś Nowego zamiast owsianki przygotowałam sobie na śniadanie Komosankę. Gotuje się ją trochę dłużej niż owsiankę, ale zdecydowanie warto jest jej spróbować. Komosa ma cudowny, orzechowy posmak i jest pełna wartości odżywczych. Jest idealna dla osób na diecie roślinnej.

Komosanka

Składniki:

50 g komosy ryżowej
200 ml mleka (u mnie kokosowe)
łyżeczka syropu klonowego / miodu
szczypta soli

Dodatki:
owoce
orzechy

Wykonanie:

Do gotującego się mleka dodaj komosę ryżową i gotuj pod przykryciem ok 20 min. Dodaj odrobinę soli oraz syrop klonowy lub miód. Przełóż do miseczki, dodaj ulubione owoce i orzechy. Ja dodałam gruszkę, banana oraz orzechy laskowe.

Sprawdź także

    Leave a Reply