Bez glutenu Przepisy Słodkie

Jabłkowe muffiny bez cukru i glutenu

Mam dla was kolejny, bajecznie prosty i pyszny przepis. Uwielbiam gotować, ale nie lubię godzinami stać w kuchni. Stąd nowy, jesienny przepis. Bo jak jesień, to jabłka i cynamon.

Jabłkowe muffiny bez cukru i glutenu

Składniki:

6 jajek
2 dojrzałe banany
3 jabłka
50 g mąki kokosowej
50 g mąki jaglanej
cynamon
soda

Przygotowanie:

Jajka i banany blendujemy na gładką masę. Jabłka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. W misce mieszamy pokrojone jabłka, jajka z bananami oraz mąki, sodę i cynamon. Ja dodałam dużo cynamonu, bo uwielbiam!

Włóż ciasto do foremek i piecz ok 25-30 min w temperaturze 180 stopni. Ja muffiny zawsze piekę w silikonowych foremkach, bo nigdy nie przywierają.

Jeśli nie masz mąki kokosowej i jaglanej myślę, że można zastąpić je innymi bezglutenowymi bądź pszenną, jeśli używasz.

 

Sprawdź także

1 Komentarz

  • Reply
    Jud
    3 grudnia 2016 at 21:55

    Aromatyczne i smaczne połączenie, a do tego bez cukru 🙂

Leave a Reply